Hírek

KÖZLEMÉNY - BOR - GASZTRO PÁLYÁZAT

Módosult az SBG-2021 kódszámú pályázat.

Újabb kerékpáros fejlesztések valósultak meg - átadták a fertődi Csillagtúra központot

Fertődön elkészült és átadták a kerékpáros Csillagtúra központot, amely szervizként és kerékpárkölcsönzőként is üzemel. A Sopron-Fertő térségben 17 helyszínen létesültek kerékpáros pihenőhelyek, melyek közül három helyszínen vizesblokkal ellátott épületek biztosítják a még komfortosabb kerékpáros infrastruktúrát.

Kerékpáros fejlesztések a Sopron-Fertő turisztikai térségében

A Sopron-Fertő térségben 17 helyszínen létesültek kerékpáros pihenőhelyek, melyek hozzájárulnak a térségi kerékpáros turizmus fellendüléséhez, komfortosabbá téve a biciklizés élményét.

Sikeresen lezárult a világörökségi helyszínek fejlesztését célzó projekt

Sikeresen lezárult és valamennyi fejlesztési elem megvalósult az „Integrált termék- és szolgáltatás fejlesztés a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségben” című, GINOP-7.1.9-17-2018-00021 azonosító számú projektben. A beruházás utolsó lépéseként a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház turisztikai fejlesztéseit mutatták be és adták át.

Nézze meg a kerékpáros forgalomszámlálók adatait!

Böngésszen a telepített kerékpáros forgalomszámlálók nyilvánosan elérhető adatai között! Tudja meg mennyien, mikor és hol bicikliznek!

Ismerje meg a nagycenki Remetekápolna történetét!

A mindenkori cenki remetét fontos feladatokkal bízták meg egykor a Széchenyiek. Korabeli jegyzékek pontosan meghatározták az ellátmányát és a munkáját. A kápolna újjáépítésével egy mára elfeledett hagyományt ismerhetünk meg.

Átadták a nagycenki Remetekápolnát

 

A Széchenyiek egykori imahelyét rekonstruálták a világörökségi helyszínek megújulását célzó pályázat részeként.

Átadták a munkaterületet

A beruházó átadta a munkaterületet a kivitelezőnek, ezért december 17-től nem léphetnek be látogatók. 

Megújult a fertőszéplaki Széchényi - kastély

Befejeződött a fertőszéplaki Széchényi – kastély külső homlokzatának felújítása. Az „Integrált termék- és szolgáltatás fejlesztés a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségben” elnevezésű projekt részeként a Fertő – táj egyik emblematikus épülete újult meg.

FONTOS KÖZLEMÉNY A CSÓNAKTULAJDONOSOKNAK!

LEJÁR A BÉRLETI SZERZŐDÉS HATÁRIDEJE, KÉRJÜK GONDOSKODJANAK A CSÓNAKOK ELSZÁLLÍTÁSÁRÓL!

Módosult a határidő a horgászoknak!

A csónakhely bérleti szerződéssel rendelkezők kattintsanak. 

Elkészült a sarródi családi pihenő park

A Fertő-táj világörökségi térség több helyszíne is megújul a Széchenyi 2020 program keretében, összesen mintegy 350 millió forint értékű Európai Uniós támogatásból. A fejlesztések egyik eleme, a sarródi családi pihenő park már várja a látogatókat.

Megújul a fertőszéplaki Széchenyi - kastély homlokzata és a templomdomb

A Fertő-táj világörökségi térség több helyszíne is megújul a Széchenyi 2020 program keretében, több, mint 300 millió forint értékű Európai Uniós támogatásból.

FONTOS FELHÍVÁS A HORGÁSZOKNAK!

Idén is lehet csónakhelyet bérelni a Fertő tavon. A részletekért kattintson!

Újabb fejlesztések a Fertő - táj világörökségi területen

A Fertő - táj világörökségi térség több helyszíne is megújul. A projektet Nagycenken ismertette a fejlesztő cég.

KÖZLEMÉNY!

Bor - gasztro pályázat: 2019. 12. 19-én éjfélkor lejár a benyújtási határidő.

KÖZLEMÉNY!

Módosult az SBG - 2019 kódszámú, "Sopron - Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térség borászatainak és gasztronómiai helyszíneinek fejlesztésére" című pályázat.

KÖZLEMÉNY!

 Adminisztratív jellegű módosítások a Bor-gasztro pályázat kiírásában

 

 

Eredményes volt az egyeztetés az osztrák érintettekkel a Fertő Part fejlesztéséről

A Fertő tó fejlesztéséről szóló tájékoztatót tartottak hétfőn Sopronban, amelyen az osztrák érintettek kaptak információt a magyar oldalon tervezett, 100%-ban kormányzati forrásból megvalósuló beruházásról. A két oldalú tanácskozás a legmagasabb szintű hatósági és szakmai szinten zajlott.

Fontos válaszok a bor - gasztro pályázattal kapcsolatban!

Összegyűjtöttük az SBG-2019 - Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térség borászatainak és gasztronómiai helyszíneinek fejlesztése című pályázattal kapcsolatban felmerült leggyakoribb kérdéseket (GYIK), valamint az azokra adható válaszokat.

Megjelent a bor - gasztro pályázat kiírása!

Letölthető a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térség bor- és gasztronómiai fejlesztése című pályázat kiírása és mellékletei ITT.

Információs nap – hamarosan megjelenik a borászatok és vendéglátóhelyek fejlesztését ösztönző pályázat kiírása

Információs napot tartottak a Sopron – Fertő kiemelt turisztikai térségbe tartozó bor – és gasztronómiai területen tevékenykedő vállalkozások számára.

Időszakosan a víz- és szennyvízelvezetés korlátozására, lezárására lehet számítani a Fertő tavi vízitelepen

A Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. értesíti a lakosságot, hogy a Sopron – Fertő Vízitelepen a cölöpházakat ellátó vízrendszer folyamatos meghibásodása miatt időszakosan a víz- és szennyvízelvezetés korlátozására, lezárására lehet számítani a vízitelepen.

Tiszta vizet öntünk a pohárba

A Fertő Part fejlesztésével kapcsolatos kérdésekre ad választ Kárpáti Béla, a fejlesztő cég vezérigazgatója.

https://www.youtube.com/watch?v=oOel0E5fKCc

A térség turizmusa kerülhet új pályára

A Fertő Part fejlesztése az egész térség idegenforgalmát fellendítheti. Az ország legnagyobb turisztikai beruházásáról is beszélt a Sopron TV-ben Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

https://www.youtube.com/watch?v=pouIXEbsUws

Fontos válaszok a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatójától

A Fertő Part fejlesztés egyik legfontosabb eleme lesz az az ökoturisztikai látogatóközpont, amely a Fertő – Hanság Nemzeti Park kapujának is tekinthető. A hatalmas zöld övezet abban segít majd, hogy a Nemzeti Park értékeit koncentráltan ismerhesse meg mindenki, megvédve ezzel a sérülékeny belső területeket.

https://www.sopronmedia.hu/cikkek/a-ferto-hansag-nemzeti-park-kapuja-lesz-a-ferto-part

Fontos válaszok a Fertő Part fejlesztésről

Fontos válaszok a Fertő Part fejlesztésével kapcsolatban. A beruházás környezetvédelmi vonatkozásairól beszélt Kulcsárné Roth Matthaeát a Sopron TV - ben.

https://www.youtube.com/watch?v=N2Up2Wih_n0

Sajtóközlemény

A Fertő Part fejlesztése Magyarország Kormányának támogatásával, kizárólag hazai forrásból valósul meg. A készülő beruházás olyan szabadidős központ lesz, amelyben széles társadalmi rétegek találhatnak maguknak kikapcsolódási lehetőséget. A Fertő Part az élmények otthona lesz...

FIGYELEM! MEDERVIZSGÁLAT!

JÚNIUS 14-TŐL JÚNIUS 30-IG A FERTŐRÁKOSI ÖBÖL TERÜLETÉN A FERTŐ - PART BERUHÁZÁS RÉSZEKÉNT ÁTFOGÓ MEDERVIZSGÁLATOT VÉGEZNEK.

Csónakból történő horgászat a munkálatok ideje alatt csak nappal - napkelte és napnyugta között - engedélyezett!

Medervizsgálat

Felhívjuk a Fertő tavi horgászok, sport vitorlázók, wind- és kitesurf sportolók figyelmét arra, hogy június 14. és június 30 –a között a Fertőrákosi öböl területén, a Sopron – Fertő Vízi Telep átfogó fejlesztése (Fertő - Part fejlesztés) részeként a Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. átfogó medervizsgálatot végeztet.

KÖZLEMÉNY!

A Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. felhívja azon horgászok figyelemét, akik az idei szezonra kötöttek csónak bérleti szerződést, hogy a csónak helyeket a kikötőben KIZÁRÓLAG a cég helyszíni munkatársának jelenlétében foglalhatják el...
Tovább a részletekhez

Tájékoztató a Fertő tavi horgászatról

A bérleti szerződésben rögzített Fertő tavi csónakhelyekre a szerződéskötést követően, 2019. április 23-tól, kedden 08.00-tól lehet elhelyezni a csónakokat.

Elindulhat a horgászidény a Fertő tónál

Visszatérhetnek a horgászok a Fertő tóra. A csónakok az idei szezonban is maradhatnak a kikötőben.
A határozott időre, augusztus 31-ig szóló bérleti szerződéseket a napokban köthetik meg a horgászok a Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.–vel.

Közlemény

A Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a 2019-es horgászidényre szóló Fertő Tavi
Vízitelep területén elhelyezett csónakokra vonatkozó bérleti szerződés megkötésére várja a
horgászokat.