Kerékpáros turizmus fejlesztése a Sopron - Fertő térségben

A kerékpáros turizmus fejlesztése a Sopron – Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségben - GINOP – 7.1.9-17-2018-00020

A Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térségben komplex kerékpáros barát idegenforgalmi fejlesztés valósul meg, melynek részeként meglévő utak újulnak meg, emellett szervizpontok, kölcsönzők és pihenőpontok hálózata jön létre. A projekt célja a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térség teljes területén a kerékpáros turizmus élénkítése és kerékpáros barát szolgáltatások fejlesztése.

A projekt részeként megvalósul a Sopron – Fertőrákos közötti kerékpárút felújítása, Fertőrákoson a Patak sor útburkolata újul meg és kerékpáros infrastruktúra kialakítására is sor kerül, Fertőújlakon pedig a Fő utca útburkolata újul meg.

Fertődön kerékpáros Információs és túraközpontot jön majd létre. A többfunkciós létesítmény családok és mozgáskorlátozottak számára is biztosítja a szükséges eszközöket.
A projektnek köszönhetően összesen 17 helyszínen lesznek kerékpáros megállópontok. Sopronban, Fertőrákoson, Fertőbozon, Hidegségen, Fertőhomokon, Hegykőn, Fertődön, Sarródon, Sopronhorpácson, Zsirán, Röjtökmuzsajon és Bükön lehet majd kényelmesen megpihenni.

3 helyszínen forgalomszámlálók is lesznek. A szenzorokkal felszerelt számlálók a kerékpárosok mellett az arra közlekedőknek is információkkal szolgálnak a térség aktuális időjárási adatairól.

A projekt a kerékpáros barát szolgáltatásfejlesztéshez szükséges eszközök beszerzését és olyan látogatóbarát fejlesztéseket is magába foglal, mint egy mobil applikáció és egy turisztikai internetes portál megvalósítása.

A projekt keretében telepített forgalomszámlálók adatai az alábbi linken tekinthetők meg.

https://www.eco-public.com/ParcPublic/?id=7425#